Iriscopie en werkwijze consult

Iriscopie

Jouw iris is uniek. Van de 7,7 miljard mensen op aarde heeft niemand dezelfde iris als jij. Niet alleen de kleuren, ook de ontelbare patronen in elke iris zijn het genetisch bepalen jouw uniek zijn.  

De ogen geven dus informatie over aanleg en gezondheid en laten zien hoe wij in het leven staan. Daarbij is de samenhang tussen lichaam, gevoel en denken duidelijk zichtbaar.

Iriscopie maakt het mogelijk de constitutie en veranderingen in het regenboogvlies, de iris, te zien. Ook de pupil en het oogwit kunnen informatie over de gezondheid verschaffen.

De irisbevinding maakt het mogelijk in een vroeg stadium stoornissen te ontdekken, die zich nog niet tot ziekte hebben ontwikkeld. Dit geeft de mogelijkheid preventief maatregelen te nemen voor het behoud van een goede fysieke en geestelijke gezondheid.

De aanwijzingen uit de ogen, samen met het vraaggesprek, geven richting aan de toe te passen behandeling. 

Werkwijze consult

Tijdens het eerste consult vindt er een uitgebreid intakegesprek plaats. In dit gesprek bespreek ik met u de klacht, ziektegeschiedenis, het spijsverteringssysteem, energieniveau, voedings- en leefgewoonten, psychosociale- en emotionele aspecten. Daarnaast maak ik gebruik van iriscopie en tongbevinding. 

Aan de hand van de bevindingen wordt een behandelplan opgesteld. Deze krijgt u toegestuurd en wordt in goed overleg met u besproken. Daar waar nodig worden er vervolgafspraken gemaakt. Hoe vaak is afhankelijk van de klacht en het verloop.

Wanneer de klacht er toedient kan ik u weer terugverwijzen naar arts/therapeut.

Behandelvormen:

Lichaamsgerichte behandelingen

  • Voetreflex massage
  • Klassieke massage
  • Indiase hoofdmassage
  • Buikmassage
  • Aroma massage

Natuurgeneeskundige therapieën

  • Baunscheidtieren (westerse accupunctuur)
  • Schröpfen (koppen zetten)

Voeding- en leefadviezen
Fytotherapie (kruidengeneeskunde)
Bachbloesem remedie
Aromatherapie
Hydrotherapie (behandelingen met water)
Inzet supplementen, vitamines en mineralen

Reacties zijn gesloten.