Therapeutische massage

Massage is zo oud als de mensheid zelf. Waarom werkt een massage? Tijdens een massage worden bepaalde processen geactiveerd in het lichaam. Een massage brengt in de eerste instantie warmte en druk. Onder de uitgeoefende druk worden zenuwen geprikkeld die opdracht geven tot vaatverwijding, ofwel betere doorbloeding. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en voedingstoffen en zuurstofniveau worden beter aangevoerd.  

De mens heeft naast een fysieke kant ook een emotionele kant. Factoren zoals werk, relatie, thuissituatie, school etc. hebben allemaal invloed op je gemoedstoestand en daarmee ook op je lichaam. Door middel van massage kan men spanningen en stress verminderen wat een positieve invloed heeft op je lichaam en geest. De hormonen en stoffen die betrokken zijn bij stress en paniek nemen af en de stofjes die ontstekingen remmen en pijn dempen worden geactiveerd.

Het effect van massage

Het effect van massage is wetenschappelijk bewezen. De reguliere geneeswijze en de complementaire geneeswijze zijn het over de positieve effecten van massage grotendeels eens.
Bij een regelmatige massage zijn de volgende effecten voelbaar.

Therapeutische massage is gericht op de totale persoon, dus niet alleen op de afzonderlijke klachten. Het stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Voetreflexmassage

Voetreflexologie is een eeuwenoude natuurgeneeswijze die ervan uitgaat dat er op de voeten reflexzones liggen die corresponderen met bepaalde lichaamsdelen en organen.

Voetreflexologie is een specifieke massage op beide voeten. Het stimuleert de doorbloeding, lymfe- en energiedoorstroming en verhoogt het immuunsysteem. De gezondheid wordt hersteld waardoor onder andere klachten als hoofdpijn, stress, darmproblemen en vermoeidheid sterk verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Bovendien werkt voetreflex massage altijd ontspannend.